1. Domov
  2. /

Izjava o dostopnosti

Vsem, ki obiščete naše spletno mesto želimo, da se počutite dobrodošle in imate dobro uporabniško izkušnjo.


Trud za dostopnost spletnega mesta

Da bi zagotovili pozitivno uporabniško izkušnjo spletnega mesta Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) za vse spletne uporabnike, smo pri izdelavi sledili smernicam WCAG 2.0 (angl.: Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0). Smernice vsebujejo razlago, kako zagotoviti, da so spletne vsebine dostopne osebam z omejitvami in uporabniško prijazne za vse.

Smernice opredeljujejo tri nivoje dostopnosti (A, AA in AAA).

Certifikat A3C, dostopno vsem, ki smo mu sledili za spletne strani NAKVIS, zagotavlja minimalno skladnost nivoja AA, ki je nadgrajena s posameznimi zahtevami nivoja AAA, ki predvsem osebam z okvarami vida omogočajo še boljšo uporabniško izkušnjo.


Stanje dostopnosti

V dostopnost spletnega mesta NAKVIS smo vložili veliko truda in menimo, da smo dosegli naš cilj skladnosti nivoja AA in A3C, kar potrjuje tudi pridobitev certifikata A3C, ki smo ga kot prvi v sektorju javne uprave prejeli 14. decembra 2018 (Zaporedna št. certifikata A3C, dostopno vsem: 2).

Preko spletnega mesta je dostopno veliko število dokumentov, za katere se trudimo, da so v dostopni obliki. Za vse starejše dokumente, ki morda še niso v dostopni obliki pa smo omogočili, da naročite verzijo v dostopni obliki in dokument bomo ustrezno pripravili.

Vsebine spletnih strani redno spremljamo in se trudimo zagotavljati skladnost, vendar v koliko naletite na težavo, nas prosim kontaktirajte.

Spletno mesto izpolnjuje določila 5. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (v nadaljevanju: ZDSMA).


Posebne funkcije dostopnosti

Spletno mesto vam omogoča:

  • poenostavitev strukture,
  • izbiro barvne teme,
  • izbiro pisave,
  • poudarjen fokus,
  • krepko pisavo,
  • uporabo funkcij brskalnika za povečavo

Poleg tega lahko z uporabo nekaterih bližnjic takoj skočite na:

  • Osnovno spletno stran (Ctrl + Alt + H)
  • Zemljevid strani (Ctrl + Alt + M)
  • Izjavo o dostopnosti – ta stran (Ctrl + Alt + D)

Povejte nam, kaj mislite

V kolikor je bila vaša uporabniška izkušnja s spletnim mestom NAKVIS pozitivna, ali če ste imeli težave s katerim koli delom spletnega mesta, nas prosim kontaktirajte na naslednji e-naslov: dostopnost@nakvis.si


Informacija o inšpekcijskem nadzoru

V primeru nezadovoljstva s prejetimi povratnimi informacijami oziroma dostopnostjo spletne strani, lahko podate prijavo inšpektorjem inšpekcije za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO

INŠPEKTORAT REPUBLIKE SLOVENIJE ZA INFORMACIJSKO DRUŽBO

Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana


Zadnja posodobitev izjave: 21. 4. 2023.