1. Domov
  2. /

Posveti NAKVIS o usmeritvah za izboljšanje zunanjih presoj

DATUM OBJAVE: 10. decembra 2020

Strokovnjaki agencije, visokošolski učitelji in predsedniki skupin strokovnjakov so se na treh posvetih v organizaciji NAKVIS ukvarjali s ključnimi vrzeli na področju izvedbe presoj oziroma o načinih za izboljšanje le-teh ter razpravljali o usmeritvah za prihodnost.

V novembru in decembru (25. 11., 2. 12. in 9. 12. 2020) je potekal niz posvetov v organizaciji NAKVIS, ki je bil namenjen različnim skupinam deležnikov – strokovnjakom agencije, visokošolskim učiteljem in predsednikom skupin strokovnjakov. Vsi posveti so potekali preko videokonferenčne povezave.

Ključna tema posvetov so bile poglobljene presoje po standardih kakovosti ob upoštevanju posebnosti visokošolskega izobraževanja, udeležencem pa je bil predstavljen tudi osnutek vodnika po zunanjih presojah in osnutek strategije NAKVIS za obdobje do leta 2025. Oba dokumenta se bosta v prihodnje skozi usklajevanje z deležniki še dopolnjevala.

Cilj agencije je, da s tovrstnimi dogodki, kjer udeleženci skozi splošno razpravo tudi aktivno sodelujejo, spodbuja k bolj poglobljenim in uravnoteženim presojam ter na ta način izboljšuje svoje postopke oziroma delovanje.


Predstavitev na temo novega Vodnika po presojah, ki jo je pripravil mag. Jernej Širok, je dostopna (v pdf in video obliki) v nadaljevanju.

Lastnosti presoj in posebnosti presojanega (mag. Jernej Širok)

 

Vam vdelanih posnetkov ne prikazuje?

V primeru, da vam zgornjih posnetkov ne prikazuje neposredno na spletni strani, je vzrok za to najverjetneje vaša nastavitev glede uporabe piškotkov na naši spletni strani. Za prikaz vdelanih YouTube posnetkov je namreč potrebno eksplicitno strinjanje z uporabo piškotkov za trženje.

To nastavitev sicer lahko spremenite. V različnih brskalnikih to storite na različne načine.

Chrome: V orodni vrstici poleg spletnega naslova kliknite ključavnico, nato pa drugi gumb po vrsti – Piškotki. Iz seznama izberite spletno stran www.nakvis.si, nato pa levo spodaj kliknite gumb Odstrani. Ponovno naložite spletno stran in izberite potrebne piškotke.

Firefox: V orodni vrstici poleg spletnega naslova kliknite ključavnico, nato pa spodaj gumb Počisti piškotke in podatke na tej strani. Ponovno naložite spletno stran in izberite potrebne piškotke.

Safari: V orodni vrstici zgoraj kliknite menijsko vrstico Safari in izberite Nastavitve (Preferences). Kliknite na razdelek Zasebnost (Privacy), kjer poiščete gumb Podrobnosti (Details). Iz seznama izberite spletno stran www.nakvis.si, nato pa levo spodaj kliknite gumb Odstrani (Remove). Ponovno naložite spletno stran in izberite potrebne piškotke.

Internet Explorer, Edge: Možnost upravljanja piškotkov za posamezne spletne strani v omenjenih brskalnikih trenutno ni mogoča. Če želite ponovno naložiti piškotke, je potrebno izbrisati vse zbrane piškotke oziroma celotno zgodovino vašega brskanja.

V primeru, da nastavitev piškotkov ne želite spreminjati, vam svetujemo, da sledite neposredni Youtube povezavi do posnetka oziroma obiščete NAKVIS YouTube kanal.

Neposredne Youtube povezave:

Vodnik po presojah – Lastnosti presoj (1) – mag. Jernej Širok

Vodnik po presojah – Odmiki pri presojah (2) – mag. Jernej Širok

Vodnik po presojah – Pravni vidik presoj (3) – mag. Jernej Širok

Vodnik po presojah – Posebnosti kakovosti izobraževanja (4) – mag. Jernej Širok