1. Domov
  2. /

Univerza v Novem mestu s slavnostno akademijo obeležila tri obletnice

DATUM OBJAVE: 25. maja 2019

Univerza v Novem mestu in njene članice so s slavnostno akademijo obeležile tri pomembne obletnice: 1. obletnico delovanja univerze, 10. obletnico delovanja Fakultete za zdravstvene vede in 20. obletnico delovanja Fakultete za ekonomijo in informatiko. V svojem nagovoru je direktor NAKVIS dr. Franci Demšar v imenu agencije omenjenim institucijam čestital za pretekle dosežke in jim zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.

Slavnostna akademija UNM

Slavnostna akademija UNM

Slavnostne akademije 1-10-20, ki je potekala v okviru Tedna univerze, so se udeležili številni pomembni gosti iz visokošolskega, gospodarskega in širšega družbenega okolja v Novem mestu.

Dr. Franci Demšar, direktor NAKVIS, je v svojem nagovoru poudaril, da so obletnice pomembne prelomnice za omenjene institucije, obenem pa ima visoko šolstvo v Novem mestu vendarle že spoštovanja vredno tradicijo. »Ti mejniki pomembno zaokrožajo pot, ki so jo štiri visokošolske institucije prehodile v preteklem obdobju, hkrati pa odraža tudi visoke ambicije njenih ustanoviteljev. Univerza v Novem mestu ima danes skoraj 700 študentov na vseh treh stopnjah študija, s svojim pedagoškim, strokovnim in raziskovalnim delom pa ne igra ključne vloge le v svojem lokalnem okolju, temveč pomembno bogati celoten slovenski visokošolski prostor,« je izpostavil dr. Demšar.

Foto: Univerza v Novem mestu