1. Domov
  2. /

NAKVIS prejemnik certifikata Družini prijazno podjetje

DATUM OBJAVE: 30. marca 2020

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da je NAKVIS postal prejemnik certifikata Družini prijazno podjetje. Ta v našo institucijo prinaša vrsto ukrepov, ki bodo zaposlenim olajšali usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Dne 27. 3. 2020 smo bili obveščeni, da je revizorski svet Ekvilib inštituta Nacionalni agenciji Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu podelil osnovni certifikat Družini prijazno podjetje.

Pridobitev certifikata je postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše upravljanje s človeškimi viri, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Postopek poteka s pomočjo usposobljenih zunanjih svetovalcev. Po pozitivni oceni izvedbenega načrta implementacije izbranih ukrepov s strani revizorskega sveta, podjetje pridobi osnovni certifikat »Družini prijazno podjetje«. Po treh letih se oceni, ali so bili zastavljeni ukrepi vpeljani in cilji doseženi. Če so bili cilji doseženi, podjetje pridobi polni certifikat »Družini prijazno podjetje«.

NAKVIS se na vseh področjih svojega delovanja zavzema za odgovorno delovanje. V prihodnjih treh letih bomo tako implementirali vrsto ukrepov za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Začenjamo pri sebi, saj se zavedamo, da sta zadovoljstvo in motivacija zaposlenih ključ do uspešnega dela.

Certifikat Družini prijazno podjetje – preberi več

Certifikat Družini prijazno podjetje izhaja iz sistema »European work&family audit«, ki ga je razvila nemška organizacija Berufundfamile. V Sloveniji ga je v okviru programa EQUAL v letu 2007 vpeljalo razvojno partnerstvo Mladim materam/družinam prijazno zaposlovanje. Od novembra 2007 je nosilec postopka in izvedbena organizacija Ekvilib Inštitut, ki izvaja postopek v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS ter zainteresiranimi zunanjimi partnerji.