1. Domov
  2. /

NAKVIS prejemnik polnega certifikata Družini prijazno podjetje

DATUM OBJAVE: 8. maja 2023

Z zadovoljstvom sporočamo, da je Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (v nadaljevanju: agencija) postala prejemnik polnega certifikata Družini prijazno podjetje. Certifikat podeljuje inštitut Ekvilib, slovesna podelitev certifikatov pa je potekala v Ljubljani, 15. maja 2023, ko obeležujemo mednarodni dan družin, ki letos poteka pod geslom Demografski trendi in družine.

Pridobitev certifikata je postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše upravljanje s človeškimi viri, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Postopek poteka s pomočjo usposobljenih zunanjih svetovalcev. Po pozitivni oceni izvedbenega načrta implementacije izbranih ukrepov s strani revizorskega sveta, podjetje pridobi osnovni certifikat »Družini prijazno podjetje«. Po treh letih se oceni, ali so bili zastavljeni ukrepi vpeljani in cilji doseženi. Če so bili cilji doseženi, podjetje pridobi polni certifikat »Družini prijazno podjetje«.

Na agenciji smo v preteklih treh letih implementirali vrsto ukrepov za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, za odgovorno delovanje v tem smislu pa se bomo zavzemali tudi v prihodnje.