1. Domov
  2. /

EQAF 2023: Internacionalizacija v spreminjajočem se svetu

DATUM OBJAVE: 29. novembra 2023

Evropski forum za zagotavljanje kakovosti (EQAF) 2023 z naslovom “Internacionalizacija v spreminjajočem se svetu. Novi trendi in izzivi za zagotavljanje kakovosti”, je letos potekal od 23. do 26. novembra 2023 v Aveiru na Portugalskem. Tega ključnega dogodka za strokovnjake s področja visokega šolstva in zagotavljanja kakovosti sta se udeležila tudi dva predstavnika agencije, ki sta sodelovala na različnih sejah in delavnicah.

Letošnji EQAF je obravnaval pomembne teme, kot so nadnacionalno sodelovanje, trajnostna mobilnost in inovativni pristopi k zagotavljanju kakovosti kot odziv na nove trende, kot so mikrodokazila in virtualno učenje. Razprave so se osredotočile na prilagajanje evropskih standardov zagotavljanja kakovosti globalnim razmeram in zagotavljanje, da ti standardi izpolnjujejo spreminjajoče se zahteve visokega šolstva.

Vse predstavitve in gradiva s foruma so na voljo na povezavi Evropskega združenja univerz (EUA). Gradivo je lahko dragocen vir znanja za naše deležnike in tiste, ki jih zanimajo najnovejša spoznanja in razvoj na področju zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu. Udeležba na forumu poudarja zavezanost NAKVIS, da ostane v ospredju razvoja in praks na področju zagotavljanja kakovosti.