1. Domov
  2. /

EQAF forum: Širitev uporabe sistemov zagotavljanja kakovosti

DATUM OBJAVE: 20. novembra 2018

Predstavniki agencije so se udeležili 13. evropskega foruma za zagotavljanje kakovosti v visokem šolstvu (EQAF), ki ga je zaznamovala razprava o širitvi uporabe sistemov zagotavljanja kakovosti.

Promocijski material EQAF foruma

Letošnji forum, ki je potekal od 15. do 17. novembra na Dunaju, je gostila Dunajska univerza za ekonomijo in menedžment (Vienna University of Economics and Business). Forum, ki velja za največjo tovrstno mednarodno konferenco, se je osredotočil na temo širitve področja uporabe sistemov zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu.

Glavni namen foruma je bil namenjen predstavitvi in razpravi o tem, kako lahko visokošolski zavodi in agencije za zagotavljanje kakovosti gradijo sisteme zagotavljanja kakovosti, ki zajemajo širok spekter dejavnosti, vključno z učenjem in poučevanjem, znanstveno – raziskovalnim delom, strateškim in projektnim upravljanjem, komunikacijo z relevantnimi deležniki ter podpornimi storitvami za vzpostavljanje, zagotavljanje in razvijanje sistemov zagotavljanja kakovosti.

Forum je vključeval plenarna srečanja in tematske delavnice, ki so vključevale poglobljene razprave o raziskavah, smernicah ter praktičnih primerih, ki so povezani z zagotavljanjem kakovostnega visokošolskega izobraževanja.

EQAF poteka od leta 2006, iz leta v leto pa povečuje svojo prepoznavnost in pomembnost ter v širšem mednarodnem dialogu postavlja trende na področju zagotavljanja in razvoja kakovosti, zato se ga redno udeležujemo tudi predstavniki agencije. Prihodnji forum bo potekal od 21. do 23. novembra 2019 v Berlinu.

Foto: Pascal Riesinger/PhotoArt