1. Domov
  2. /

Generalna skupščina CEENQA v znamenju razprave o pomembnosti razvoja kadrov

DATUM OBJAVE: 14. junija 2023

Generalna skupščina Srednje-in vzhodnoevropsko združenja agencij za kakovost v visokem šolstvu (CEENQA) je letos potekala 2. in 3. junija v Astani v Kazahstanu. Generalno skupščino je gostila kazahstanska agencija IAAR.

V svojem nagovoru je predsednik CEENQA, dr. Franci Demšar, izpostavil uspešno vključevanje države gostiteljice v mednarodni izobraževalni prostor, obenem pa poudaril ključno vlogo agencij za zagotavljanje kakovosti pri izboljševanju visokošolskega izobraževanja in spodbujanju kulture kakovosti. 

Ob robu generalne skupščine je potekala tudi delavnica z naslovom »Ljudje in kultura v agencijah za zagotavljanje kakovosti,« ki se je osredotočila na vprašanja, povezana z upravljanjem človeških virov in razvojem osebja. Na njej je s svojo predstavitvijo na področju razvoja kadrov na agenciji sodelovala tudi sodelavka NAKVIS Nataša Kramar.

Na generalni skupščini je sicer potekala tudi razprava o drugih pomembnih aktualnih vprašanjih na področju zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu, hkrati pa je bila to tudi priložnost za izmenjavo dobrih praks med sodelujočimi agencijami.

Srednje-in vzhodnoevropsko združenje agencij za kakovost v visokem šolstvu (CEENQA) je nevladna neprofitna organizacija, ki združuje 41 članic iz 26 različnih držav, od katerih je 20 tudi članic Evropskega združenja agencij za kakovost v visokem šolstvu (ENQA). Glavni cilj njenih članic je razvoj in sodelovanje na področju zagotavljanja kakovosti s ciljem napredka celotnega evropskega visokošolskega prostora.

FOTO: IAAR